Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Vilken jävla skit dag!!

Av christin norberg - 31 december 2009 01:07

  


Den gubben summerar min dag rätt bra.

Uscha vad tårarna har runnit idag.

För att ni ska förstå, ska jag försöka mig på en snabb summering:


Natten mellan den 18-19 dec, så började Tindra att kräkas och vara dålig i magen. Ringde en veterinär för att rådfråga, fick svaret att hon ska vara fastande i 24 timmar, sedan kokar man ris till henne och sakta börjar gå över till hennes foder.

Ja, det funkade ju. Tills igår kväll.

Hon började kräkas jätte mycket, vart trött och seg.

Lite halv dålig i magen. Så jag bestämde mig för att ta henne till Kusthöjden Veterinär i Härnösand idag. När jag ringde dit första gången runt o8.oo i morse, så sa dom att dom skulle ringa upp snart. När klockan var runt o9.oo så hade dom inte ringt, jag ringer upp och samma visa igen.

Men, där gick min gräns. Jag packa in Tindra och sambon i bilen och åkte först att hämtade min underbara lilla syster och hennes kille.

På väg ner mot Härnösand så ringde dom ÄNTLIGEN upp mig. Men dom tyckte att läget lät lite för akut, så att det var bättre att jag åkte direkt till Sundsvall till "djur-akuten". (Ni kan väl kanske tänka er tankarna som snurrar i skallen vid det här laget, när dom tycker att läget låter för akut!!).

Väl i Sundsvall så blev vi jätte bra bemötta. Tindra fick lämna avföringsprov och en spya, lite blodprover också till slut fick vi komma in på röntgen.

Väl där så säger dom att det ser ut som att hon har en sten i tarmsystemet.

Så, dom ger henne kontrastmedel som gör att dom ska se bättre på röntgen bilderna.

Dom säger att hon får stanna till kl 17.oo (Klockan var ca 13.oo då), för observation och dropp.

Och att dom skulle medicinera så att den där stenen ska åka i väg den naturliga vägen. Ungefär i det tillfället så har jag hjärtat i halsgropen och frågade med skakig röst vad som händer om den inte åker ut den naturliga vägen - Operation, svarar dom då! Då brast det. Jag kunde inte hålla tillbaka. jag bara bröt ihop i tårar, usch och fy fan!! :'(

Som tur är när vi kommer tillbaka runt 17.oo, så har stenen åkt ut av sig själv!!!!


Förstår ni min lättnad? :D

Men, bara för det ska ni inte tro att det är lugnt och skönt nu. Nej nej, hon får inte äta förrän i morgon på morgon. Och då är det sönder kokt ris och morotspuré som gäller ett par dagar, sedan kan man sakta smyga ner lite vit fisk, kycklig eller mager köttfärs i de. Och det ska hon ha ca 10-12 gånger om dagen, i pytte portioner förstås.

Och till slut när magen börjar fungera som den ska igen, så ska vi smyga ner lite av hennes foder (som vi dessutom måste byta ut, måste ha ett valp-foder för känsliga magar!) för att förhoppningsvis låta henne behålla maten!


Så, ja.. Och just ja, hon ska äta anti-biotika i 10 dagar också.

Fint slut och fin början på året va? =(


Och inte nog med att man är helt förstörd pga att min lilla älskling mår dåligt så ska försäkringsbolaget börja jävlas också. Jag betalar en relativt hög avgift varje månad till Agria för att Tindra ska ha skydd mot ALLT som kan hända. Och när det väl händer något, då tänker dom inte hjälpa till att betala!

Men efter mycket diskussion så kom vi överens om att dom går in och betalar en del, så jag behövde "bara" betala 1670kr själv.


Men, nu ska jag låta min trötta lilla sjukling få gå ut och pinka och sedan krypa ner i sängen och mysa med henne!


Gissa om hon var något missnöjd med denna hemska tratt? Uscha, min lilla tjej!


 



Om jag inte skriver något här i morgon, så vill jag härmed önska er alla ett riktigt gott nytt år!! :)


Kram kram

 
 
Sandra

Sandra

31 december 2009 10:12

stackars liten!

http://sandrakronlid.blogg.se

 
Ingen bild

Carro G

31 december 2009 23:47

Uscha,inte alls roligt när det blir så där med de små "barnen"! Har själv varit å rännt med Selma hos veterinären nu:( men min försäkring har verkligen hjälpt mig...utan den skulle jag vara pank nu!
Folksam forever!!!;)
Gott nytt år Christin....du ska se att vovvsan snart är pigg! kram/C

 
Neaaz

Neaaz

2 januari 2010 19:58

FETT FIN BLOGG!

http://www.linnizneaz.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av christin norberg - 14 juni 2010 16:34

Ja.. jag har tagit de ofattbara beslutet att byta bloggadress... igen! haha   Följ med vettja!   Här finner du den nya bloggen :) ...

Av christin norberg - 8 maj 2010 22:27

Hejsan!   Jag, min sambo och våra två underbara hundar ska åka på semester ner till Vänersborg under veckorna 25-26-27. Det kostar verkligen hur mycket som helst att kastrera sin tikhund här uppe där omkring vi bor. Så, nu tänkte jag kolla med Er...

Av christin norberg - 6 maj 2010 14:02

Ja, det är en undran som snurrat mycket i mitt huvud på sistone. jag sitter ofta på ett pitbullforum (klicka på länken), där diskuteras väldigt mycket om just Tidelag nu. Hur otroligt vidrigt det är.   Här är några kommentarer som skrivits (des...

Av christin norberg - 1 maj 2010 15:39

Tidelag/Djursex är idag helt lagligt!   Idag är det helt "okej" att ha sex med djur, enligt lagen. Men, är det egentligen okej? NEJ! Jag tycker inte att det är okej att utnyttja ett djur sexuellt. Det är lika fel som att utnyttja en människa se...

Av christin norberg - 1 maj 2010 15:35

Hejsan! Jag har suttit och kollat runt en massa nu, och kommit fram till att jag kommer byta inriktning på denna blogg. Den kommer, precis som innan, att handla om hundar. Men den kommer även att handla om sådant jag inte tycker är okey, det komm...

Ovido - Quiz & Flashcards